Klassisk klokke: Tilbehøret som løfter både deg og ditt antrekk

Mann i blå dress med blå klokke

Endelig er samfunnet vårt på god vei mot full gjenåpning. Omsider kan vi atter komme sammen for å nyte, sosialiseres og skape nye minner. Gleden blant folk er formelig til å ta og føle på.
Og naturlig nok ønsker mange av oss å ta oss ekstra godt ut etter månedsvis uten de store sosiale happeningene. 


Visste du at en klassisk klokke,som matcher din personlighet og garderobe, er det perfekte tilbehøret – uansett anledning?
Nettopp derfor ønsker vi å hjelpe deg litt på vei, slik at du er rustet og klar for kontorhverdagen, selskapelighetene og byturen med gutta.
Her er tre klassiske klokkekolleksjoner vi tenker at du med hell kan se nærmere på.

 

Longines-klokke
Longines-klokke

Longines Master Collection – elegant kvalitet

Dette er kolleksjonen for dem som verdsetter de helt eksepsjonelle klokkene. Alle modellene er utstyrt med mekanisk urverk og innehar i tillegg en rekke spesielle funksjoner, som Chronograph og månefase.
Longines Master Collection oser av klassisk eleganse og høy kvalitet.
Designet er av det tidløse slaget, med blant annet de gjenkjennelige og tydelige arabiske tallene. Og for dere som foretrekker vanlige indekser: Modellene kommer også med dette.
Dette er simpelthen klassiske dressklokker i en kvalitet man vanligvis finner i langt dyrere klokker.

 

Certina DS-1 klokke

 

Certina DS-1 – skjønnhet og sikkerhet i én klokke

Disse modellene har hentet inspirasjon fra de første klokkene som var utstyrt med DS konseptet. 

DS er akronymet til “Double Security”. Konseptet styrker klokkenes motstandsdyktighet i møte med magnetfelt og bevilger dem i tillegg en vanntetthet til 100 meter. DS muliggjør med andre ord at klokken er mer tolerant hva gjelder actionfylte hverdager. 

I anledning DS-konseptets 60-årsjubileum i 2019 lanserte Certina en oppdatert DS-1: Big Date 41mm-  en klassisk klokke som kombinerer den tidløse 50-tallsstilen med standarden som gjelder for 2021.
Blant modellene fant man også DS-1 Big Date Special Edition med en herlig grønnfarge på urskiven som bidrar med anselig eleganse.

I år er modellene igjen oppdatert, denne gang uten Big Date funksjonen samtidig som kassen er redusert til 40mm. Klokkene er fortsatt utstyrt med et Powermatic 80-urverk, som yter dem 80 timer gangreserve. Men det må nevnes at dette Powermatic-verket har en oppgradert Nivachron balansefjær, som gjør verket mer motstandsdyktig mot magnetisme.
DS-1 kommer i nye utgaver:

  • Blå sunburst-skive med indekser i roségull
  • Brun sunburst-skive med indekser, i gull
  • Grå sunburst-skive med grå indekser

Alle modellene leveres med lenke og ekstra reim.

 

Seiko Presage klokke

Seiko Presage Sharp Edged – den moderne dressklokken

Seiko Presage Sharp Edged er en tidsriktig klassisk klokke som skinner litt ekstra. De jevne, polerte og nøyaktig konstruerte overflatene på kassen og lenken må ta mye av æren for dette. Kassene minner i stor grad om formene du finner hos storebror Grand Seiko. Skiven inneholder et japansk Asanoha – et hampblad-mønster, kjent i japansk kultur for bruk i design helt siden Heian-perioden for over tusen år siden. 

De skarpe kantene på silhuetten utfyller det glatte utseendet på en lekker måte, og skaper en behagelig flerdimensjonal effekt. 

Sharp Edged er en av Elite-modellene i Presage-kolleksjonen, som alle har oppgradert finish og urverk. Samtlige modeller kommer som en standard 3-hands – klokke med bare visere og i noen tilfeller datovisning. Nytt for året er det at de også kommer med GMT-funksjon – som lar deg ha oversikt over en sekundær tidssone.

Hopp rett ned til innholdet