Vårens klokke nyheter og trender

Vi er inne i en tid av året hvor vi vanligvis ville forberedt oss for reise til Sveits og en uke med klokkelanseringer på de luksuriøse messene Baselworld (nå Houreuniverse) og SiHH (nå Watches & Wonders). Messene blir nå avholdt digitalt, og merkene gjør mye selv utenom. 

For mange er jumbo størrelsene blitt for dominerende og det har vært en stigende trend med 38-39mm sportsur de siste årene. Denne trenden fortsetter i 2021 og de aller fleste nykommerne måler under 40mm i diameter. Noe som er perfekt om man ser etter en sporty hverdagsklokke som også skal kunne snike seg under skjortekanten.

Så våre produsenter har på ingen måte ligget på latsiden og det virker som dem har lyttet til fansen. Vi ser frem til å titte nærmere på godbitene!

Longines Legend Diver bronse No Date – En Longines nyhet med Klasse

Longines har hatt stor suksess med HydroConquest serien, men det var først når de kom med Legend Diver i 40mm at de igjen hadde en ‘meget ettertraktet´ modell i deres sortiment. Klokkene er utrolig populære med ‘superkompressor’ look, vintage stil, buet safirglass og moderat størrelse i tidens tann. Selv om den er større enn de originale vintage modellene, er den fortsatt mindre enn de typiske dykkerurene vi har sett de siste årene.

Den oppdaterte Longines Legend Diver leveres i en lekker bronsekasse med skivefarge som appellerer og treffer både til hverdag og fest. At det er en No Date gjør det enda mer spennende da det viste seg å være mye mer populært med den første serien, som Longines bare produserte i en begrenset periode. Nå kommer uret på en flott lærreim, og det følger med en ekstra natoreim av god kvalitet.

Shop Longines

Oris Diver 65 Carl Brashear – Limited Edition med godt formål

En av høstens store Oris nyheter var lanseringen av deres eget manufaktur verk (Calibre 400) i Aquis serien, og nå i vinter kom Cal 401, med sekunder plassert kl 6 i egen subdial. Dette urverket ble lansert med den råflotte bronsemodellen Carl Brashear. De tok samtidig og justerte kassen til 40 mm i forhold til tidligere modeller som var større. En veldig fin detalj med denne nye modellen er at Oris har samarbeidet med ‘Erikas Originals ‘reimprodusent og de har fått ett av markedet tøffeste ‘militær stil’ med denne kombinasjonen.

Carl Brashear er en modell som virkelig har brakt frem et tema som har vært litt bortgjemt. For dem som ikke kjenner til historien kan vi anbefale å ta en titt på filmen Men of Honor med Cuba Gooding Jr., som tar for seg livet til Carl Brashear. Og kanskje du ender gjerne opp med å kjøpe klokken pga den fine arven den bærer på. Carl Brashear sin sønn har jobbet sammen med Oris for å lansere denne serien med divere med tidsriktige materialer og ett vintage preg som gjør seg vanvittig bra.

Det går ikke å nevne Oris sitt manufaktur 401 uten å nevne 10 års garanti og service intervall, 120 timers gangreserve, -3 til +5 sek presisjon. Helt rått.

Shop Oris

Certina DS Action går ned i størrelse med ny 38MM

‘Dobbel sikkerhet’ er en grunnstein i Certina sitt sortiment, så her har du armbåndsur som tåler mer av alt, med ‘støtdempere` i verket og ekstra vanntetthet. Nå er den nye DS Action Diver på 38mm tatt imot med åpne armer blant entusiastene da den har det vi kaller perfekte proporsjoner, den er velbalansert og på lenke er det en klokke som både passer til pent, og i dykket i fjorden på ettermiddagen. Uret finnes i et utvalg med gull/stål og stål, sort, grønn, og blå skive er farger en kan velge å kombinere.

Seiko relanserer deres originale Alpinist fra 1959

Seiko Alpinist har vært en meget populær modell i sportssegmentet og nå har de har kommet ut i noen nye fargekombinasjoner og en ny kasse der de har fjernet den ekstra kronen og roterende innerbezel. Modellen er også nedjustert i størrelse, fra 39.5mm til 38mm. De nye modellene kommer i flere fargekombinasjoner, blant annet grønt som har vært en hit de siste årene.

Alpinist er en ‘aktiv’ klokke og er laget for taktisk / tur bruk. Modellene er en moderne tolkningen av den originale Alpinisten fra 1959, som også ble lansert i år. En ‘vintage’ reproduksjon nær identisk som sin forgjenger. For entusiaster vil nok dette bli en høyt ettertraktet modell, med retro look og bund strap.

Modellene er forventet til oss August 2021.

Shop Seiko

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hopp rett ned til innholdet