Et dypdykk inn i noen av sommerens flotteste dykkerklokker

Miljøbilde: Longines Hydroconquest Ceramic dykkerklokke

Et dypdykk inn i noen av sommerens flotteste dykkerklokker;

Longines HydroConquest Ceramic

Oris Divers Sixty-Five

Certina DS Action

Seiko Prospex Land «Tortoise

Dykkerur vs vanntett klokke

Med sommeren like om hjørnet og drømmen om stranden og bading stadig nærmere, kan det være betimelig å starte med å forklare forskjellen mellom en vanntett klokke og en dykkerklokke. Og videre hva en skal se etter når en er på jakt etter en klokke som dekker ditt behov.

Når en klokkes vanntetthet testes gjøres dette under helt nøytrale og stille omgivelser, noe som er umulig å gjenskape ute i naturen. Derfor er det viktig å vite at vanntettheten som er gjengitt på klokken ikke betyr hvor dypt en kan dykke med klokken. Det vil si at om det står at klokken er vanntett til 100 meter, så kan en ikke dykke til 100 meters dyp. En liten guide en kan følge når en skal kjøpe seg et vanntett ur er:

  • Til normal svømming og bading – 100m
  • Snorkling og fridykking – 200m
  • Profesjonell dykking –  Minimum 300 meter

At en klokke har høy vanntetthet er ikke nødvendigvis nok til å karakterisere den som en dykkerklokke. En dykkerklokke kjennetegnes som regel ved den dreibare bezelen, som gjør det lettere å holde tiden på hvor lenge du har vært under vann eller hvor mye oksygen en har igjen i oksygentankene.

Det er også vanlig at dykkerklokker har en stor og tydelige visere med selvlysende belegg, som gjør det lett å lese av tiden, selv under vann. En skrukrone gjør også at vanntettheten på dykkerklokken øker ytterligere og beskytter klokken din mot vann og støv og gjør klokken til et verktøy som tåler mye.

Mange dykkerklokker har også en heliumsventil som regulerer trykket i klokken. Skal den brukes til dykking må den også ha et minimum av 200 meter vanntetthet.

Etablert helt tilbake i 1832 i Saint-Imier, gjør at det kjente sveitsiske klokkemerket Longines kan skryte av en lang tradisjon hvor eleganse og ytelse har stått i fokus på produktene. Dette er verdier som i særdeleshet passer til HydroConquest kolleksjonen. En kolleksjon tilpasset menn og kvinner som ser etter høypresisjons-ur som kombinerer teknologisk innovasjon med eleganse.

Longines har nå utvidet sin kolleksjon med nye two-tone modeller. Two-tone gjør seg utrolig bra på en så stilren og vakker dykkerklokke og står nydelig sammen med den keramiske bezelen. Two-Tone gir absolutt en egen dimensjon til klokken og litt ekstra eleganse i hverdagen.

Longines HydroConquest Ceramic Two-Tone kommer i første omgang i en 41mm kasse (øvrige modeller i kolleksjonen er også tilgjengelig i 43mm). Kasseformen med buede lugs gjør at klokken sitter utrolig godt på hånden og ikke er dominerende på de fleste håndledd.

Longines HydroConquest Ceramic innehar alle de kvaliteter en ekte dykkerklokke bør ha og imøtekommer alle kravene i ISO 6425 standarden; den er vannbestandig til 300m, har en beskyttet skrukrone og enveisroterende bezel med selvlysende markører. Indeksene og viserne er også tilført  selvlysende materiale, slik at du alltid kan lese av tiden under havoverflaten. Og med det nye forbedrede urverket har klokken fått en gangreserve på hele 72 timer!

Longines HydroConquest kommer i et utvalg av fargevarianter og du kan velge mellom stållenke og gummireim. Two-tone varianten måler også bare 12mm i høyde, så den glir lett under skjorten. 

Bestill Longines HydroConquest Ceramic Two-Tone

Se alle modeller

Som en av få sveitsiske klokkefabrikanter fokuserer Oris utelukkende på automatiske klokker. Med over 100 års erfaring med kvalitetsstempelet «Swiss Made» har de også fått perfeksjonert sine egne kaliber. Oris er, med rette, stolt av sin egen historie og arv, derfor ser vi også mange nyutgivelser av historiske modeller, modernisert for å imøtekomme dagens standarder.

Dette er også tilfelle med Oris Divers Sixty-Five. Dette er en gjenopplivning av en ikonisk dykkerklokke som først dukket opp i Oris-kolleksjonen for over 50 år siden. Den nye Oris Divers Sixty-Five kolleksjonen har et retro utseende fra 60-tallet, kombinert med det nyeste fra dagens teknologi. For alle som er ute etter en vintageinspirert dykkerklokke, bør Oris Divers Sixty-Five stå frem som et meget godt alternativ.

Den lekre 3-hands modellen har et vintageinspirert buet ripesikkert safirglass og kommer i fire størrelser; 36mm, 38mm, 40mm og 42mm. Noe som gjør det enkelt for å finne en størrelse som passer ditt håndledd. Det automatiske urverket har en gangreserve på 38 timer, datoindikator plassert klokken 6. Modellene er vanntette til 100m, så skal du bruke klokken til dykking og/eller snorkling anbefaler vi å se etter alternativer. Men alle Sixty-Five modeller er utstyrt med skrukrone, som gir en ekstra sikkerhet, slik at du kan gå sommeren og stranden trygt i møte.

Oppdag Oris Divers Sixty-Five

Se alle modeller

Mot slutten av 1950-tallet kom Certina med sitt DS konsept. DS stod for Double Security og var helt banebrytende. DS systemet gjorde klokken mer motstandsdyktig mot vann og støt, og dermed mye tryggere å bruke under røffe forhold. En kunne stole på at en Certina DS klokke sto imot selv de tøffeste påkjenninger. 

Certina DS Action har lenge vært en favoritt blant alle som har sans for Certina og ikke minst blant de som har vært på jakt etter en fullblods dykkerklokke av solid kvalitet til en meget overkommelig pris. Og Certina DS Action kan med rette kalles en fullblods dykkerklokke, DS Action imøtekommer alle kravene som stilles i ISO 6425 standarden for å bli sertifisert dykkerklokke.

Certina er nå tilbake med en fornyet variant av denne favoritten. Denne gangen i en litt mindre utgave. Certina DS Action 38mm er gode nyheter for alle som er ute etter en allsidig klokke som kan brukes både under vann, på stranden og på kontoret.

Certina DS Action 38mm er vanntett til 300m, er utrustet med Certinas egne Nivachrone balansefjær som gjør klokken særdeles motstandsdyktig mot magnetisme. I tillegg kommer klokken med dykkerforlenger i låsen, slik at du enkelt kan få klokken utenpå en dykkerdrakt, uten å måtte justere på lenken. 

Certina DS Action kommer også i 43mm med et Chronometer sertifisert PrecidriveTM End of Life quartz urverk. Det vil si at urverket er testet av et uavhengig sveitsisk laboratorium, og bestått en rekke svært strenge krav om presisjon og nøyaktighet under ulike forhold.  Også denne varianten er vanntett til 300 meter og kommer med en smart dykkerforlenger i låsen.

Det er vanskelig å snakke om dykkerklokker fra Seiko uten å nevne «The Turtle». Seiko «Turtle» fått kallenavnet sitt etter de myke avrundede formene og likheten med et skilpaddeskjel når en ser klokken ovenfra. Men rene dykkerklokker er ikke alt du finner i Prospex kolleksjonen, den inkluderer også modeller for “Sky” og “Land”. 

I år har Seiko lansert nye modeller basert på «Turtle» designet, men med en kompasbezel som plasserer den i Prospex Land kolleksjonen. Og hva kaller dem en landfast “Turtle” på andre siden av dammen? Tortoise! Men vær ikke redd, dette er modeller som liker seg like godt i vann som på land.

Seiko “Tortoise” modellene måler 42,4mm og er dermed noe mindre en “Turtle” modellene som måler 45mm. Modellene er utstyrt med et ripesikkert safirglass, er vanntett til 200 meter og er driftet av et automatisk urverk med ca 41 timer gangreserve. 

Denne høyt aktede serien med klokker, med den skallformede kassen viser at en ikke må være som alle andre. At en kombinasjon mellom nydelige skiver, robuste klokker og utrolig kvalitet for pengene aldri går av moten.

Oppdag Seiko Prospex Tortoise

Se alle modeller

2 thoughts on “Et dypdykk inn i noen av sommerens flotteste dykkerklokker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *